De TV van gisteren: 3 miljoen voor kerstspecial All You Need Is Love

25 december 2015 08:56 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

Het zal niemand verbazen, maar Robert ten Brink blies met All You Need Is Love de concurrentie weg. Ruim 2.97 miljoen zagen Dr. Love als vanouds in actie.

Het was een bomvolle uitzending waarin geliefden uit alle windstreken werden herenigd, families samengebracht werden en er zelfs een heus wintersprookje in de sneeuw werd gebracht. Als klap op de vuurpijl mocht Roberts dochter Charlotte ten Brink samen met Jim Bakkum hun lied Sweet Christmas ten gehore brengen én traden de acht finalisten van The Voice of Holland op. Kortom, voor ieder wat wils. Geheel in de sfeer van vrede op Aarde was er op Twitter weinig vervelends te melden over de show.

Maar natuurlijk is er altijd ruimte voor een grapje.

Kerstfeest op de Dam stelt teleur

Na All You Need... was er qua kijkcijfers een hele tijd niets en dan met 1.8 miljoen kijkers het Acht Uur Journaal. RTL 4 kon grote concurrent NPO 1 verder met gemak aan. Dramaserie Tessa scoorde op primetime een teleurstellende 500.000 kijkers. Een uurtje later begon Kerstfeest op de Dam, dat de grote concurrent van All You Need Is Love... had moeten worden. Een sfeervolle, grootschalige EO-show waarin bekende artiesten als Ruth Jacott en Tim Douwsma grote hits zongen voor speciale mensen, muzikaal gesteund door het Leger des Heils koor. In totaal zagen echter een wat schamele 651.000 mensen het religieus verantwoorde muziekfestijn.

Maar niet iedereen slikt het kerstverhaal voor zoete koek.

Bepaalde delen van de show waren al enkele dagen geleden opgenomen, wat tot verwarring leidde want volgens de NPO was Kerstfeest op de Dam helemaal live. Maar dan anders.

Serious Request

Een andere kersttraditie is de afsluiting van Serious Request. NPO 3 zond de muzikale "vrijlating" van de drie 3fm-dj's traditiegetrouw live uit. Maar de kijkcijfers, 547.000, vielen net als de hoogte van het opgehaalde bedrag dit jaar fiks lager uit dan verwacht

Nationale Wetenschapsquiz

Tussen al het kerstgeweld door, was er op NPO 2 ook ruimte voor keiharde feiten in de jaarlijkse Nationale Wetenschapquiz. Een gezien de concurrentie meer dan nette 626.000 mensen zagen hoe een team uitvinders het opnam tegen een ploeg wetenschappers. Presentatoren Pieter Hulst en Ionica Smeets deden hun best het geheel in goede banen te leiden. Geen eenvoudige opgave met dit soort breinbrekers...

En ijzersterke observaties...

Maar uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn...

Meer over