De TV van gisteren: 3 miljoen voor winters Journaal

Het Achtuurjournaal scoort altijd goed, maar zondag waren er extra veel kijkers paraat vanwege het witte weer. In totaal 3,1 miljoen.

Het is de tiende keer dit jaar dat het Achtuurjournaal meer dan 3 miljoen kijkers weet te trekken. Meestal gebeurt dat na uitzonderlijke gebeurtenissen, zoals een aanslag. Maar omdat sneeuw tegenwoordig ook uitzonderlijk is, zaten veel mensen voor de tv.

Maestro

Daarna scoorde Maestro de pannen van het dak met de halve finale. Hadewych Minis, Maartje van de Wetering en Dave von Raven streden om een plekje in de finale van het dirigeerprogramma. En dat was voor 2,3 miljoen kijkers genieten geblazen.

Toch blijft Dave de publiekslieveling.

Ajax - PSV

Op RTL 4 moest All you need is love het doen met bijna 1 miljoen kijkers minder. Toch nog 1,5 miljoen kijkers keken met een zakdoek in de hand naar de liefdesperikelen van Robert ten Brink. Fox Sport had een goede dag met de klassieker Ajax - PSV, waarin de Amsterdammers er door de 3-0 winst voor zorgden dat er nog een beetje spanning in de competitie blijft. 926.000 kijkers zagen de wedstrijd live op tv.

Stegeman op de bres

Op SBS 6 had Alberto Stegeman een goede zondagavond dankzij de 916.000 kijkers die hem in actie zagen tegen onrecht. Zo nam hij het deze week op voor een gezin van wie het huis onbewoonbaar was geworden door het gebruik van purschuim. Het is alleen zeer de vraag of de naam Stegeman op de bres grammaticaal wel correct is.

 

Reageren