De kijkcijfers van zondag 9 juni 2019

De TV van gisteren: 3.2 miljoen mensen zien ondergang Oranje

10 juni 2019 08:04 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© ANP
Het was een sportief pinksterweekend met veel grote evenementen die goed bekeken werden. Absolute topper was de Nations League finale tussen Nederland en Portugal.

Maar liefst 3.29 miljoen voetbalfans zaten nagelbijtend voor de buis om te zien hoe de Portugezen er uiteindelijk met 1-0 met de winst van door gingen. Eerder die dag scoorde Ziggosport ook nog eens 1 miljoen kijkers met de Formule 1, ondanks het feit dat Max Verstappen het erepodium niet haalde. Veel kijkers baalden, anderen waren verrassend berustend.

RTL onder het miljoen

Al dat sportieve geweld bleef niet zonder gevolgen voor de andere zenders. RTL 4 kwam nét niet boven het miljoen op zondagavond, ondanks de finale van Married at first sight die bleef steken op 964.000 kijkers. Er was online heel wat kritiek op de makers die de ware ontknoping van het seizoen bewaarden voor een special op betaalkanaal Videoland. Daarna kreeg RTL pas echt klappen: Een tegen 100 leverde bijna de helft van haar wekelijkse publiek in en kwam uit op 600.000 kijkers. 

Hendriks & Genee levert in

Laat op de avond was het tijd voor de tweede aflevering van Café Hendriks en Genee op Veronica. Bij hun debuut scoorden Wilfred en Hélène nog een niet onaardige 238.000 kijkers, ditmaal waren dat er een bijna zorgwekkende 142.000. Online was er ook het nodige gekibbel over de opzet en invulling van het praatprogramma.

Al is niet iedereen tevreden te stellen…

Meer over