De TV van gisteren: 4.2 miljoen zien Portugal EK 2016 winnen

Het EK Voetbal zit er op. 4.22 miljoen Nederlandse fans zagen hoe gastland Frankrijk uiteindelijk in Parijs werd verslagen door Portugal met een goal in de verlenging.

Echt spannend was de pot de eerste 90 minuten niet. Beide landen speelden erg verdedigend en gooiden de boel grotendeels op slot. Toen vedette Ronaldo al binnen een kwartier uitviel door een knieblessure leek de overwinning de Fransen niet meer te kunnen ontgaan. Maar de Portugezen herpakten zich wonderwel en wisten 'Les Blues' op afstand te houden tot in de 109e minuut uitgerekend invaller Eder het team op 1-0 voorsprong bracht. Daarmee was de wedstrijd ondanks de extra minuten blessuretijd beslecht. Portugal wint voor het eerst in de geschiedenis het EK voetbal. En, geblesseerd of niet, Ronaldo was door het dolle heen. Dat werd wel gewaardeerd op Twitter.

Maar laten we de andere successen in de lichtstad niet vergeten...

Sport behoorlijk in trek

Sowieso was het een topdag voor Nederlandse sporters, zowel in het stadion als op de buis. Het EK atletiek scoorde 882.000 kijkers op NPO 2. Daarnaast zagen 830.000 kijkers hoe Tom Dumoulin bij de Tour als eerste over de streep kwam in de koninginnenrit. Max Verstappen veroverde zijn derde podiumplek dit het seizoen door uiteindelijk als tweede te eindigen in de Grand Prix van Groot-Brittannië. 814.000 racefanaten zagen Max zilver pakken op Silverstone nadat concurrent Rosberg achteraf een tijdstraf van tien seconden kreeg opgelegd.

Erica en Ellis

Sport en nieuws domineren de kijkcijfer top 10. Alleen de herhaling van Erica op reis wist met 519.000 kijkers een bescheiden tiende plek in het klassement te halen. De oud-zwemster genoot in den vreemde weer eens met volle teugen van alle lokale lekkernijen. Op NPO 3 was als tegengif voor alle sport de moderne cultklassieker Ellis in glamourland te zien uit 2004 met Linda de Mol en Joan Collins. 305.000 kikers zagen hoe Linda van eenvoudige, alleenstaande moeder uiteindelijk de schatrijke man van haar dromen vond en dat was best leuk.

Reageren