De TV van gisteren: 5 jaar later met Beau begint voorzichtig

3 januari 2018 08:09 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL

Beau van Erven Dorens begon de nieuwe reeks van 5 jaar later dinsdag op RTL 4 met oud-presentator Jeroen Pauw. Dat leverde een mooi gesprek op maar nog niet het gewenste aantal kijkers.

652.000 mensen zagen het gesprek, terwijl Jeroen Pauw zijn laatste reeks 5 jaar later vorig jaar nog met Diederik Samsom en 808.000 kijkers begon. Het originele interview met Jeroen Pauw was in dit geval niet vijf jaar geleden afgenomen, maar 15 jaar. Dat maakte het misschien alleen maar boeiender.

De Slimste

De slimste was na het Journaal het populairste programma van de hele avond en die bijna 1,5 miljoen kijkers zagen een nogal jolige aflevering waarin presentator Philip Freriks tot tweemaal toe de slappe lach kreeg. Dat begon allemaal met een pikant verhaal over prins Charles die ooit in een telefoongesprek aan geliefde Camilla bekende dat hij graag haar tampon zou willen zijn. Daarna was het hek van de dam.

Uitstel van executie

Vooral NPO 1 had een goede avond met programma's als De rijdende rechter (1,4 miljoen), Opgelicht?! (1,1 miljoen) en Jinek (1,1 miljoen). RTL 4 kwam met een nieuwe aflevering van Uitstel van executie en trok daarmee 1,1 miljoen kijkers. In de aflevering zat Judith tot over haar oren in de problemen vanwege een ex die hun huis had verwaarloosd. Gelukkig is de huizenmarkt tegenwoordig nogal goed en kwam er een happy end.

Meer over