De TV van gisteren: 5 Jaar Later scoort topcijfers met Linda de Mol

Linda de Mol heeft de RTL-versie van 5 jaar later haar eerste record bezorgd: maar liefst 1.4 miljoen mensen zagen hoe Beau terugblikte met de blonde tv-koningin. 

Linda liet het gesprek niet bij haar thuis filmen om haar privacy te beschermen, maar eenmaal aan tafel bij Beau was ze meer dan openhartig. Ze bespraken de ups en downs in haar veelbewogen leven: van de ziekte van haar moeder en de nare afpersingszaak in 2013 tot het geheim van haar aanhoudende succes. Linda viel in de smaak.

Voice doorbreek 2 miljoen grens

5 jaar later dankt haar monsterscore naast Linda ook deels aan haar lead in: kijkcijferkanon The voice of Holland trok 2.1 miljoen mensen. In de laatste aflevering van de battles baarde met name Waylon opzien door na een battle het liedje van de kandidaten gewoon nog eens zelf te doen om te laten zien hoe hij het had willen horen. Met gemengde resultaten.

NPO 1 onder het miljoen

Het was een mindere avond voor NPO 1 dat op primetime qua amusementsprogramma's niet boven het miljoen uit kwam. De best scorende titel van de avond bleek Een huis vol met 950.000 kijkers in de vooravond. Daarna had de TV show van Ivo Niehe met 945.000 kijkers de beste papieren. Een herhaling van Flikken Maastricht had met een score van 887.000 het nakijken en ook Jinek was met 861.000 kijkers niet op haar best.

NPO 2 piekt

NPO 2 geniet voorlopig nog van het succes van De slimste mens, dat met 1.48 miljoen kijkers brons pakte in het kijkcijferklassement. In deze aflevering vertrokken maar liefst twee kandidaten. Na twee keer sneuvelde klassieke muziekkenner en professioneel krullenbol Floris Kortie. En ook voor acteur David Lucieer zit het er op: na zeven afleveringen waarvan hij er vier won lijkt een plek in de finaleweek gegarandeerd.

Na de kennisquiz bleven nog eens 629.000 mensen zitten voor de eerste aflevering van een nieuwe reeks Verborgen verleden waarin Dieuwertje Blok terugging naar haar roots en verrassende ontdekkingen deed.

Meer over:

Reageren