De TV van gisteren: 507.000 voor comeback Smaakpolitie

Rob Geus was na drie lange jaren terug bij SBS 6 met de Smaakpolitie en een hete primeur. Er zouden veel te veel bacteriën in nasi zitten. Maar de kijkcijfers voor Rob vallen een beetje tegen met 507.000.

Het verhaal is als volgt: Bij 75% van de geteste nasi rames-afhaalmaaltijden van de toko waren de kiemgetallen van levende bacteriën ver boven de wettelijke norm, zo ontdekte Rob Geus. En dat bracht een kijker op ideeën.

Gestalkt

Hoewel de comeback van Smaakpolitie ietwat tegenviel als het om de kijkcijfers ging, geldt dat totaal niet voor Gestalkt met Thijs Zeeman. Hij trok een hele mooie 932.000 kijkers voor SBS. In deze aflevering hielp hij de arme Carla die al een tijd lang werd gestalkt. Ze kreeg foto's van verminkte vrouwen en doodsbedreiging in de bus, en haar tuinhek was aan gort gereden. Carla en Thijs hadden geen idee wie dat gedaan had. De kijkers thuis wel. 

Uiteindelijk werd Peter in de kraag gegrepen en waarschuwde Thijs hem voor het oog van de natie nog een keer. Hij houdt Peter voortaan in de gaten.

RTL Late Night

Tussen Kunst en Kitsch was het best scorende programma op primetime met 1,7 miljoen kijkers gevolgd door de Britse detectiveserie Vera (ook al op NPO 1) die daar vlak onder zat. Eva Jinek versloeg voor de derde dag op rij concurrent Humberto Tan. RTL Late Night trok 577.000 kijkers, Jinek zat daar ver boven met 933.000. Humberto had pornoproducent Kim Holland te gast en daar krijg je hele slechte grappen van.

Daarna kwam Waylon reggae-liedjes zingen.

Maar zingen kan ie wel.

Meer over:

Reageren