Kijkcijfers woensdag 8 mei 2019

De TV van gisteren: 5,3 miljoen zien Ajax verliezen

Het sprookje van Ajax in de Champions League is over en uit. En dat ging niet onopgemerkt voorbij. 4,8 miljoen mensen zagen de wedstrijd Ajax - Tottenham Hotspur bij Veronica. Nog eens een half miljoen keek op Ziggo Sport.
Al die mensen zagen dat het misging toen de Spurs in de allerlaatste minuut van de extra tijd de 2-3 scoorden. En dus speelt dit Ajax niet de finale van de Champions League. Dat is zuur, maar toch overwint bij veel fans de trots.

Van onschatbare waarde

Door al die Ajax-kijkers leverden de andere programma's natuurlijk flink wat kijkers in. DNA Onbekend bleef nog aardig overeind met 929.000 kijkers. De laatste aflevering van Van onschatbare waarde moest het doen met 689.000 en Love is in the air kwam niet verder dan 444.000. 

Pauw

Talkshows M en Pauw scoorden wel de gebruikelijke kijkcijfers omdat ze respectievelijk voor en na het voetbal stonden geprogrammeerde. M deed het iets beter dan Pauw met 885.000 tegen 851.000. Jeroen Pauw had deelnemers aan de Invictus Games aan tafel, een soort Olympische Spelen voor militairen die gewond raakten. Verder ging het over groentepizza's.

Meer over:

Reageren