Kijkcijfers donderdag 2 maart

De TV van gisteren: 630.000 kijkers voor tv-registratie Vrienden van Amstel LIVE!

3 maart 2023 08:41 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Bart Heemskerk

Iedere editie van Vrienden van Amstel LIVE! is binnen no time uitverkocht. Afgelopen januari traden 28 artiesten twintig keer op in Rotterdam Ahoy en gisteravond werd door RTL de tv-registratie uitgezonden met daarin hoogtepunten van de show. 

Dit jaar was het alweer de 25editie van de grootste kroeg van Nederland, die bestond uit maar liefst 20 concerten. De registratie werd door maar liefst 630.000 mensen bekeken.

Vrienden van Amstel LIVE! 2023

In 2023 was de grootste editie van VVAL ooit. Dit jaar werd er dan ook flink uitgepakt. Niet alleen qua artiesten, maar ook qua show. In de tv-registratie van gisteravond zagen kijkers hoe de show werd geopend door Chef'Special op een spectaculaire wijze. De band speelde het nummer Amigo op een speciaal zwevend plateau dat helemaal rond draaide, waardoor zij ook 'op de kop' een deel van het nummer zongen. Ook de halftime show, een bijzonder onderdeel in het concert, werd uitgezonden gisteravond.

Verder zagen kijkers in het eerste deel van de RTL-concertregistratie optredens van onder andere Nick & Simon, Kraantje Pappie, Xander de Buisonjé, Manuëla Kemp, Flemming, Rolf Sanchez, S10, Danny Vera, Jacqueline Govaert, Maan, Thomas Acda, Paul de Munnik, Typhoon, Rondé en Miss Montreal. Het themalied voor de jubileumeditie werd vertolkt door Anouk en Emma Heesters.

Veel kijkers wisten donderdagavond te genieten van de grootste kroeg van Nederland. Het tweede deel van de registratie is volgende week donderdag om 20:30 uur op RTL 4 te zien.

Schaatsen WK afstanden 2023

Bijna 1,3 miljoen mensen keken donderdagavond via NPO 1 naar het WK Afstanden 5KM Heren. Kijkers zagen daar hoe Patrick Roest op een indrukwekkende manier de eerste wereldtitel op 5000 meter greep. Met een tijd van 6.08.94 wist Roest alle concurrenten achter zich te laten en de gouden medaille binnen te slepen. Tot enthousiasme van het Nederlandse publiek in Thialf en de kijkers thuis. Jorrit Bergsma greep net naast het podium met een vierde plaats en Marcel Bosker werd vijfde.

Even eerder was het de beurt aan de vrouwelijke schaatsers. Het Schaatsen WK Afstanden 3KM Dames werd door meer dan 1 miljoen mensen gezien. Kijkers zagen donderdag hoe Irene Schouten net naast de gouden medaille greep en dus de tweede plaats bemachtigde. Ragne Wiklund uit Noorwegen was tijdens de 3000M net wat sneller. De andere Nederlandse schaatssters die in actie kwamen, Joy Beune en Antoinette Rijpma-de Jong, wisten geen plek op het podium te behalen. Beune werd vierde en de Jong eindigde als zevende.

Vandaag Inside

Een bijzondere aflevering voor Vandaag Inside gisteravond, die 754.000 kijkers trok. Veel kijkers waren aan het begin van de SBS 6-uitzending al gelijk teleurgesteld, omdat Johan Derksen ziek was en de aflevering niet kon bijwonen. Maar dat was niet het enige onverwachte, want ook deelde minister-president Mark Rutte een videoboodschap waarin hij vertelde dat hij graag bij hen langskomt. Iets dat zowel de mannen van Vandaag Inside als de kijkers thuis niet zagen aankomen.

Verder keken mensen naar

Het journaal om 20:00 uur werd donderdagavond het best bekeken met 1.864.000 kijkers. Het Half Acht Nieuws was goed voor 1.168.000 kijkers en meer dan 1 miljoen mensen keken naar het journaal om 18:00 uur. Mensen keken gisteravond ook naar de Avondshow met Arjen Lubach (924.000), Met het Mes op Tafel (864.000), Schaatsen WK Sprint (832.000), RTL Boulevard (830.000), Editie NL (739.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (721.000) en het Roer Om (686.000).

Meer over