De TV van gisteren: 750.000 kijkers voor Coldplay bij RTL Late Night

25 juni 2016 09:27 | kijkcijfers | Door Televizier

RTL Late night had op het laatste moment besloten toch nog op de actualiteit in te haken en te beginnen met een korte live uitzending over de #brexit waar minister Dijsselbloem zijn licht liet schijnen over de kwestie.

Daarna was het toch echt tijd voor jolijt. Coldplay werd uitgebreid vergast door Humberto en de zijnen op loftuitingen en een warm bad. Aan het eind was iedereen toch een beetje verliefd op voorman Chris Martin.

NPO 1 blijft achter

De tweede rustdag bij het EK voetbal zorgde ervoor dat NPO 1 voor de verandering eens iets anders dan voetbal uitzond. De eerste DWDD university, waarin Taco Dibbits over Rembrandt vertelde, was goed voor 739.000 kijkers.

Daarna was het tijd voor onbezorgd plezier en heel veel gescandeer om handjes die de lucht in moesten bij Sterren muziekfeest op het plein. 864.000 liefhebbers van het levenslied zagen hoe onder meer Frans Bauer, Wolter Kroes en René Froger het altijd bruisende Groningen onveilig maakten. Maar René, die in duet ging met Jan Smit én de mannen van Streetlab, bleek niet al te best bij stem.

En sommigen ergerden zich om hele andere redenen.

Voetbal inside nart vrolijk verder

Maar in de sportzomer moet er hoe dan ook over het EK gesproken worden, zelfs als er een rustdag is. Studio France won het met een score 511.000 van Voetbal inside dat genoegen moest nemen met 396.000 kijkers.

Maar de RTL 7-heren waren wel beter op dreef, vooral vaste tafelgast Jan Boskamp kreeg het weer eens zwaar te verduren.

Meer over