De TV van gisteren: 772.000 kijkers zien vluchtelingen in Utopia

24 november 2015 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© SBS - Elvin

Naast het Utopia-terrein is sinds kort een asielzoekerscentrum. Maandag zagen 772.000 kijkers hoe de Utopianen kennismaakten met de vluchtelingen.

Utopia heeft nieuwe buren: pal naast de loods van het tv-programma worden sinds vorige maand vluchtelingen opgevangen, in het asielzoekerscentrum van het dorpje Crailo. Tijd voor een ontmoeting. Twee vluchtelingen betraden het Utopia-terrein en konden daar zien hoe Utopianen Mark en Gina de pop Brooklyn hebben geadopteerd om te kijken hoe het is om een baby te hebben.

De 772.000 kijkers van Utopia ergerden zich kapot aan Mark en Gina. Ze hebben Brooklyn pas een paar dagen, maar hebben er nu alweer genoeg van.


Gevonden

Op NPO 1 ging maandag Gevonden van start, het nieuwe tv-programma van Joris Linssen over mensen die ooit als baby te vondeling zijn gelegd. 1,1 miljoen kijkers zagen in de eerste aflevering hoe Els de Kruijter met Joris een roadtrip maakte langs de belangrijkste plekken en mensen uit het begin van haar leven. De meeste kijkers waren ontroerd:

Wij zijn benieuwd of Utopia-babypop Brooklyn over een aantal jaar ook zijn verhaal doet bij Joris Linssen.

Bureau Raampoort

Ondertussen liet SBS 6 - net als vorige week - een herhaling zien van Bureau Raampoort. Alsnog zaten er 748.000 mensen voor de buis, waarmee de zender sterker was dan RTL 4, waar CSI Cyber inzakte naar 609.000 kijkers. Toch vonden kijkers het jammer dat er geen nieuwe aflevering van Raampoort te zien was:


Meer over