De TV van gisteren: 781.000 kijkers zien ‘suikerspin’ Eva Simons in Idols

De tweede liveshow van Idols trok woensdagavond iets meer kijkers dan vorige week: 781.000. Zij zagen hoe kandidaten Steve, Kimberly, Nina en Tom zich plaatsten voor de halve finale van de talentenjacht.

Zumbadocent Jeffrey en politieagent Thijs moesten het veld ruimen. Jeffrey kreeg vorige week al veel kritiek van de jury, maar ging toen tot verbijstering van velen toch door. Woensdagavond werd hij na zijn versie van Marco Borsato’s Ik leef niet meer voor jou al halverwege de show weggestuurd.

En aan het einde van de show moest ook Thijs afscheid nemen. Veel kijkers hadden ook graag jurylid Eva Simons zien vertrekken, want met haar grove taalgebruik maakte ze zich bepaald niet populair.

Wel meer mensen dachten dat Eva misschien iets had gesnoven of iets te diep in het glaasje had gekeken.

En dan was er óók nog het – altijd veelbesproken – kapsel van La Simons. Na de ‘uitgezakte’ paarse coupe van vorige week koos het jurylid deze week voor een roze look.

 

Geef om je hersenen

Tegenover het Idols-geweld op RTL 5 scoorde NPO 1 916.000 kijkers met het medische programma Zij houden Nederland in leven. Daarna keken 622.000 mensen naar de derde editie van benefietshow Geef om je hersenen, waarin Charles Groenhuijsen en Leontine Borsato aandacht vroegen voor hersenonderzoek. De kijkers waren onder de indruk van de aangrijpende verhalen in de uitzending.

Omroep MAX wierf met het programma 9820 nieuwe donateurs voor de Hersenstichting. Dat deden Charles en Leontine samen met een belteam waarin – zoals het tegenwoordig hoort – ook BN’ers plaatsnamen. Sterren als Stef Bos, Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé droegen hun steentje bij met een optreden.

 

Zolang ik leef

RTL 4 was de winnaar op primetime met 1,3 miljoen kijkers voor Love is in the air, waarna er 884.000 bleven hangen voor Zolang ik leef. In dat programma volgt Peter van der Vorst vijf ongeneeslijk zieken. Woensdagavond zagen we hoe hij afscheid nam van Wouter, die aan slokdarmkanker leed. Kijkers verbaasden zich erover dat Wouter het nieuws over zijn naderende dood per telefoon te horen kreeg:

Peter van der Vorst krijgt veel lof voor de manier waarop hij Zolang ik leef maakt.

Ook afgehaakte Idols-kijkers kwamen bij Zolang ik leef terecht:

Reageren