De TV van gisteren: 791.00 voor MAX-programma Geef om Je Hersenen

Omroep MAX haalde woensdagavond geld op voor de Hersenstichting met het programma Geef om je hersenen en dat leverde een redelijk aantal ontroerde kijkers op.

Sybrand Niessen en Martine van Os presenteerden een avond met indrukwekkende verhalen, bijzondere optredens en alles over de werking van ons brein. Het doel was donateurs werven voor de Hersenstichting. Het programma was goed voor bijna 800.000 kijkers die veelal tot tranen geroerd werden.

Op hetzelfde NPO 1 trok Jinek daarna 791.000 kijkers, eerder op de avond strikte DWDD 1,2 miljoen kijkers met een discussie over hoe het ooit zo tolerante Nederland kon veranderen in een multi-cultureel drama?

Feyenoord - Napoli

Veronica had een goede avond dankzij Feyenoord dat in de Champions League tegen Napoli speelde: 1,5 miljoen. En eindelijk hadden de Rotterdammers ook eens een goede avond dankzij de 2-1 winst. Het was de eerste overwinning van Feyenoord in de belangrijkste clubcompetitie van Europa. Ondanks de winst ligt de club er wel gewoon uit.

Van der Vorst ziet sterren

SBS bracht het populaire Steenrijk, straatarm terug, al ging het nu alleen nog maar om de hoogtepunten van vorig jaar en een update over de arme en rijke gezinnen. 765.000 mensen schakelden in. Peter van der Vorst ging bij Van der Vorst ziet sterren langs bij Anna Nooshin en Fred van Leer. Een tegenvallende 703.000 kijkers zagen dat Fred van Leer alweer de show stal.

Een kijker vond de presentator wat tegenvallen.

 

Meer over:

Reageren