De TV van gisteren: 813.000 kijkers voor Peter van der Vorst als RTL Late Night-host

Een gek gezicht voor het vaste RTL Late Night-publiek: opeens zat Peter van der Vorst dinsdag aan het hoofd van de talkshowtafel van Humberto Tan.

Peter is de rest van de week nog te zien als vervanger van Humberto, die een aantal dagen in de Verenigde Staten zit om daar colleges te volgen aan de universiteit van Harvard. Een soort mini-studie voor z’n werk.

De eerste van vier afleveringen met Peter aan het roer trok dinsdag 813.000 kijkers. Sommige daarvan moesten flink wennen aan de andere host, die overigens al enkele keren bij uitzondering RTL Late Night presenteerde. Maar andere kijkers geven Peter eigenlijk de voorkeur boven Humberto.

Peter hoeft de studio aan het Rembrandtplein na deze week geen vaarwel te zeggen. In juli neemt hij nog eens een maand lang de honneurs waar voor Humberto. Ook co-host Luuk Ikink is dan op vakantie; die wordt vervangen door Jan Jaap van der Wal. Deze cabaretier was dinsdag toevallig te gast in Late Night. De kijkers lijken niet echt zitten te wachten op een maand lang Jan Jaap in de show:

De Rijdende Rechter Wordt Vervolgd

RTL 4 had verder een redelijke avond: adoptieprogramma Met open armen trok op primetime 838.000 kijkers en Herman & Martijn: Op de proef gesteld had er 790.000. NPO 1 deed het nog beter: Opsporing verzocht wist een miljoen kijkers te boeien en De rijdende rechter wordt vervolgd ook bijna een miljoen.

In dat laatste programma wordt teruggeblikt op eerdere uitspraken uit De rijdende rechter. Dinsdag kwam er eentje voorbij uit het tijdperk van Mr. Frank Visser. Maar nu Mr. Reid het nieuwe KRO-NCRV-gezicht is, was Visser uit de terugblik geknipt. Pijnlijk!

Chef in je oor

NPO 3 had in zijn themamaand over food weer drie eetprogramma’s op het menu staan. Broodje gezond, de consumentenreeks van Marlijn Weerdenburg en Ersin Kiris, blijkt een mooi succesje met deze week 411.000 kijkers. De documentaire The Truth About Taste trok 259.000 kijkers. Het minst bekeken maar op Twitter het meest besproken NPO3-programma was BN’er-kookshow Chef in je oor (243.000 kijkers). In deze derde aflevering waren het Fred van Leer en Frans Duijts die een sterrengerecht moesten bereiden terwijl ze via een oortje aanwijzingen kregen van chef-koks.

Vooral Fred van Leer had de lachers op zijn hand met tegeltjeswijsheden als ‘Als je geen tijd hebt om op te ruimen, dan moet je het niet vies maken’. De tv-stylist wist Frans Duijts nét niet te verslaan. Maar niet getreurd, hij sloot af met de prachtige woorden: “Of ik nu vaker ga koken? Eh: nee.”

Reageren