De TV van gisteren: 836.000 voor start Celblok H

19 Januari 2016 08:25 | kijkcijfers | Door Televizier

© SBS

Het derde seizoen van Celblok H. begon prima op SBS 6. Isa Hoes en haar medegevangenen trokken 836.000 kijkers met de eerste twee afleveringen. 

Dat is iets minder dan het eerste seizoen toen Celblok H nog makkelijk 1 miljoen kijkers trok, maar meer dan het tweede seizoen toen de serie 700.000 wist te boeien. En op Twitter leefden de fans behoorlijk mee met alle ellende in de vrouwengevangenis. 

Celblok H is een remake van de Australische serie Wenthworth, toch doet de reeks een aantal kijkers denken aan die andere gevangenisserie, Orange Is the New Black. 

Arm in Nederland

Het best bekeken programma op maandagavond op primetime was Spoorloos met 1,8 miljoen kijkers, gevolgd door Dokter Deen met 1,4 miljoen. Nieuw op NPO 1 was Arm in Nederland? Eigen Schuld! waarin kandidaten die twijfelen of er arme mensen zijn in Nedelrand dat aan den lijve ondervinden. Ze gingen op bezoek bij een gezin dat het moeilijk heeft. 

 Maar natuurlijk is er echte armoede in Nederland, al waren niet alle kandidaten in het programma daar van te overtuigen. 

Meer over