De TV van gisteren: 840.000 voor RTL Late Night met anti-Zwarte Piet-verhaal

Humberto Tan had maandagavond de maker van de Zwarte Pieten-film Blackface te gast en zorgde daarmee voor nogal wat commotie. 

De Amerikaan Roger Williams maakte voor CNN een korte film waarin hij Zwarte Piet neerzet als een racistische uitwas van de Nederlandse maatschappij en dat viel niet zo lekker bij het grootste deel van de kijkers van RTL Late Night. Weinigen hebben zin in Amerikaanse bemoeienis als het om Zwarte Piet gaat. 

Bonje Met de Buren

Voorstanders riepen ook op tot een boycot van de talkshow van Humberto Tan, maar dat had weinig resultaat, 847.000 mensen zaten toch nog voor de buis. RTL Laten Night werd wel verslagen door Bonje Met de Buren (879.000) waarin Patty Brard en Jochem van Gelder in Weert op bezoek gingen bij Heidi die ruzie had met haar buurvrouw over een paar grote bomen in de tuin. Patty Brard heeft Jochem eigenlijk niet nodig, ze blijkt in haar eentje zeer inspirerend. 

Nooit Meer Alleen

Omroep MAX begon met het programma Nooit Meer Alleen (884.000) waarin vijf eenzame ouderen proberen om meer sociale contacten te krijgen en dat maakte indruk. 

Reageren