De TV van gisteren: 884.000 voor finale Idols 2016

884.000 mensen zagen Nina den Hartog de finale van de veelbesproken talentenjacht Idols winnen. Een getal waar RTL 5 ongetwijfeld heel blij mee zal zijn.

De nieuw leven ingeblazen talentenjacht begon dit seizoen met 1,5 miljoen kijkers. Daarna zakten de cijfers gestaag tot rond het half miljoen om te eindigen op 884.000. En dat zijn kijkcijfers waar RTL 5 normaal alleen maar van kan dromen. Een tweede seizoen Idols lijkt daarom een kwestie van tijd. Maar deze eerste nieuwe editie werd gewonnen door Nina den Hartog. Tot tevredenheid van de meeste kijkers.

Toch zijn niet heel veel mensen ervan overtuigd dat we in de toekomst nog heel veel zullen horen van dit nieuwe idool.

Mart Smeets

In DWDD presenteert: een saluut - Mart Smeets (831.000 kijkers) interviewde Matthijs van Nieuwkerk de bekendste sportjournalist van Nederland die er na de Olympische Spelen in Rio definitief mee ophoudt. Dit programma was een eerbetoon aan De Mart. En op het eind van het kreeg een zichtbaar ontroerde Mart een staande ovatie van het publiek in de studio. Het was mooie televisie.

RTL Late Night

RTL late night scoorde precies evenveel kijkers als Idols. De talkshow had als grootste attractie twee actrices uit de serie Orange is the new black aan tafel.

Reageren