De TV van gisteren: 988.000 voor start Sinterklaasjournaal

14 november 2017 07:55 | kijkcijfers | Door Televizier

© NTR / Roel Jorna

Het langverwachte Sinterklaasjournaal begon maandag met een alleraardigste 988.000 kijkers. Er was alleen nog geen Sint of Piet te zien.

Vorig jaar was de start van het Sinterklaasjournaal nog populairder, toen begon Dieuwertje Blok met 1,1 miljoen kinderen en hun ouders. Natuurlijk was het een beetje teleurstellend dat nog elk spoor van Sint en Piet ontbrak. De kinderen kregen alleen te horen dat het niet zo goed ging met de pakjesboot. Er was storm op zee geweest en het Grote Boek spoelde aan bij Dokkum. Al met al zeer zorgwekkend.

Bonje met de Buren

Het best bekeken programma op maandag was Radar met 1,57 miljoen kijkers, op de voet gevolgd door Het geheime dagboek van Hendrik Groen met 1,53 miljoen, beiden op NPO 1. Voor SBS 6 scoorden Dokter Tinus en Bonje met de buren met respectievelijk 994.000 en 858.000 kijkers, dat is ietsjes minder dan bij de start vorige week. Dennis van der Geest en Leontine Borsato moesten helemaal naar Stadskanaal in Groningen waar Gritinaa nogal veel lawaai maakte met haar brommers. 

Gritinaa had ook een vriend, genaamd Jeffrey, die veel van brommers hield en daarom geen tijd had voor een baan.

RTL Late Night

Met RTL 4 ging het zeer matig, Bouwval gezocht scoorde op primetime slechts 422.000 kijkers, Helemaal het einde deed het ietsjes beter met 781.000 kijkers. Humberto Tan kreeg op de late avond slechts 399.000 mensen op de been. RTL Late Night had Wibi Soerjadi te gast die liedjes van Queen speelde. Wibi had zijn hoed meegenomen.

 

Meer over