Donderdag 5 oktober 2023

De TV van gisteren: Ajax scoort boven de miljoen kijkers op vooravond

6 oktober 2023 08:35 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© ANP/Maurice van Steen
Na een voetbalavond op de woensdag is het gisteren de beurt aan Ajax en AZ. Op de vooravond waarop de wedstrijd van Ajax tegen AEK te zien was, keken 1.030.000 kijkers naar Veronica. AZ doet het minder goed met 653.000 kijkers tegen Legia Warszawa. AZ wint, Ajax speelt gelijk.

Het programma met de hoogste kijkcijfers van de dag was het Journaal van 20:00 uur.

Koffers pakken

Het programma Ik Vertrek bereikt 1.002.000 mensen voor de televisie. Zij zien dat de bezoekers van de Zuid-Afrikaanse villa van Sven en Tamara het niet zo nauw nemen met hygiëne. En Sven vertelt dat hij is verstoten door zijn ouders. Dit komt binnen bij het publiek. 

Klimaat

Het is voor het eerst deze week dat Vandaag Inside onder de miljoen zakt. 967.000 kijkers zien de aflevering van donderdagavond. Een mogelijke oorzaak is volgens kijkcijferkoningin Tina Nijkamp dat het thema 'klimaat' te lang centraal stond in de uitzending. 

Fan van Francis

Francis van Broekhuizen en Saman Amini schoven aan bij Dit Was Het Nieuws om half 10. Tegenover Vandaag Inside weten zij nog 799.000 kijkers te scoren. Vooral Francis krijgt veel lof op X. 

Beter nieuws vandaag

Dat de cijfers nog steeds niet best zijn, is wel duidelijk. Maar GoedNieuws Vandaag heeft het gisteren iets beter gedaan dan de dagen ervoor met 96.000 kijkers. Toch blijft het programma nog achter. 

Minder kijkers

Ook Casa Di Beau levert met 743.000 kijkers deze week in op de week ervoor. Te gast waren André Hazes en Linda Hakeboom. Misschien is het omdat André momenteel bijna op elke zender te zien is, dat er minder kijkers geboeid waren. André vertelde onder meer over het mislopen van een tweede kindje, over de ruzie in de familie en over de angst dat zijn moeder de naam 'Hazes' verkoopt. 

Meer over