Kijkcijfers dinsdag 1 november 2022

De TV van gisteren: Ajax trekt toch nog veel kijkers, Kees van der Spek baart opzien

2 november 2022 09:07 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
Ajax won dinsdag eindelijk weer eens een wedstrijd in de Champions League en trok daarmee 1,3 miljoen kijkers op RTL 7. De amusementsprogramma's bleven ver achter bij die cijfers. 
Ajax nam het in een uitwedstrijd op tegen Glasgow Rangers en won met 1-3. Dat betekent dat de Amsterdammers, die al waren uitgeschakeld voor de Champions League, wel door mogen in de Europa League. Die 1,3 kijkers miljoen zijn nog verrassend veel voor een ploeg die tot nu toe niet al te best presteerde in de belangrijkste voetbalcompetitie.

Bureau Arnhem

Naast Ajax wisten alleen actualiteitenprogramma's als het Journaal en EenVandaag boven de miljoen uit te komen. RTL Boulevard kwam nog het dichtstbij met 919.000 kijkers gevolgd door de Avondshow met Arjen Lubach met 792.000. Bureau Arnhem, het programma waarin Ewout Genemans meeloopt met de politie was goed voor 757.000 kijkers. En daarin verbaasden kijkers zich over wat politiemensen allemaal te verduren krijgen. 

Alleen Muts ergerde zich aan iets anders.

Oplichters Aangepakt

Op SBS 6 behandelde Kees van der Spek in Oplichters Aangepakt (558.000 kijkers) de zaak van Wendy die 215.000 euro was kwijtgeraakt aan Memhet, een man van wie ze dacht dat het haar grote nieuwe liefde was. Maar Mehmet was enkel uit op het geld van Wendy. En dat geld kreeg Wendy van haar ouders. 

Meer over