De kijkcijfers van vrijdag 17 mei 2019

De TV van gisteren: All Together Now kan niet op tegen André Rieu

Muziek voerde de boventoon op de vrijdagavond, maar André Rieu zong het hoogste lied op NPO 1 met ruim 1.2 miljoen kijkers voor de registratie van zijn Vrijthofconcerten. 

André had het rijk alleen op primetime en maakte daar dankbaar gebruik van. Maar liefst twee uur lang was de violist en orkestleider op de buis en twitterend Nederland was vol lof over wat ze zagen en hoorden. Daarna zorgde een aflevering van Het eeuwige leven van Jan Mulder voor een duidelijke dip: 310.000 kijkers zaten de reportagereeks uit. Op de late avond was Pauw nog goed voor een prima 812.000 kijkers.

RTL 4 onder het miljoen

RTL 4 wist de hele vrijdag niet boven het miljoen te scoren, wat best ernstig is gezien het feit dat het een van de belangrijkste tv-avonden van de week is. GTST kwam niet verder dan 789.000 kijkers, All together now had tot verbazing van velen geen commercials en presteerde het best met 948.000 kijkers. Daarmee werd zangconcurrent It takes 2 ruim verslagen, de SBS-show bleef steken op 547.000 kijkers. De zwakste schakel sloot haar tweede week af met een aardige 614.000 kijkers. 

Veronica Inside ingekort

De heren van Veronica inside moesten ruimte maken voor het Gloryworld series kickboksevenement en maakten een half uurtje eerder een ingekorte uitzending die maar 388.000 kijkers wist te bereiken. Het kickboksevenement trok gemiddeld zo'n 140.000 kijkers.

 

Meer over:

Reageren