De kijkcijfers van vrijdag 3 mei 2019

De TV van gisteren: All Together Now wint ruimt van It Takes 2

4 mei 2019 09:07 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/William Rutten
De eerste slag in de zangoorlog op vrijdagavond is gewonnen door RTL. De debuutaflevering van All together now scoorde ruim 1.1 miljoen kijkers. Concurrent It takes 2 op SBS 6 had het nakijken.

In principe is All together now niet echt een talentenjacht: er zijn geen afvalrondes, coaches of draaiende stoelen. Wel kan de beste zanger iedere week een bokaal en 10.000 euro winnen. Het uit 't Verenigd Koninkrijk overgewaaide format leverde over het algemeen positieve reacties op. Al vonden sommige twitterende kijkers dat het wel erg gladjes en gelikt was. Voorafgaand aan de show scoorde GTST een wat povere 841.000 kijkers. Op de late avond was een herhaling van The big music quiz goed voor 584.000 kijkers.

It takes 2 buiten top 10

SBS dacht met It takes 2 een kijkcijferkanon weggekaapt te hebben bij RTL. De talentenjacht waarin bekende Nederlanders hun vocale vermogens tonen scoorde met 689.000 kijkers niet slecht, zeker niet voor SBS-begrippen. Toch viel de show nét buiten de kijkcijfer top 25.

2 voor 12 wint

Maar waar twee vechten om een been, gaat Astrid Joosten er mee heen. Het best bekeken amusementsprogramma van de vrijdagavond bleek toch 2 voor 12 met 1.23 miljoen kijkers. In haar eentje scoorde Joosten meer dan de primetime line up van NPO 3 waar werd stilgestaan bij 4 en 5 mei. De herhaling van Filemon Wesselinks documentaire Mijn jodenbuurt scoorde echter 154.000 kijkers en de speciale oorlogsaflevering van Ik durf het bijna niet te vragen kon met 141.000 kijkers op nog minder belangstelling rekenen. Dat terwijl er online met lof over beide programma's werd gesproken.

Meer over