Kijkcijfers dinsdag 24 december 2019

De TV van gisteren: All You Need Is Love meest in trek op kerstavond

25 december 2019 09:58 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Nick van Ormondt
Robert ten Brink mag zich koning van kerstavond noemen dankzij de 1,88 miljoen mensen die klaar zaten voor de jaarlijkse All you need is love kerstspecial.

Met die score verslaat Robert zelfs het NOS Journaal, maar het valt wel op dat die winst met een stuk minder kijkers dan voorgaande jaren behaald is. In 2018 zagen 2,3 miljoen mensen de romantische snotterspecial nog en in 2016 ging het programma zelfs nog de 3 miljoen grens over. Aan de inhoud van de show heeft het niet gelegen, die was weer ouderwets kerstig en emotioneel met herenigingen uit alle windstreken.

Meiland met kerst

Wellicht dat Robert een deel van zijn publiek verloor aan Chateau Meiland. SBS 6 besloot dit jaar eens niet Home alone uit te zenden, maar de markante kasteelheer Martien een 2 uur durende kerstspecial te geven. Een meer dan keurige 954.000 kijkers zaten klaar om te zien hoe de familie het rooide. Daarmee veroverde het programma de vijfde plek in de kijkcijfer top 25.

André Rieu down under

NPO 1 vertrouwde de hele avond op André Rieu die in de Australische hoofdstad Sidney een avondvullend concert verzorgde. 784.000 kijkers genoten van het spektakel. Het leverde de zender brons op. Daarna scoorde praatprogramma Mensen met M een niet onaardige 402.000 kijkers. 

Kortom…

Meer over