De kijkcijfers van donderdag 24 december

De TV van gisteren: All you need verpulvert concurrentie

25 december 2020 09:15 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL/Nick van Ormondt
Er was weer een hoop te kiezen op kerstavond en de meeste mensen kozen voor de kerstspecial van All you need is love.
Het was even wennen voor Robert ten Brink en zijn team in dit coronajaar, maar ook deze keer maakten ze er wat van. En dat is terug te zien in de kijkcijfers, want in totaal stemden 2.04 miljoen mensen af op het liefdesspektakel op RTL 4. En dat is slechts net iets minder dan het NOS Journaal van 20.00 uur. Uiteraard werd op Twitter volop meegeleefd.

Andere kerstprogramma's

Uiteraard deden heel veel omroepen hun best om er iets van te maken op kerstavond en SBS 6 is daar zeker ook in geslaagd. Kerst met de familie Meiland trok iets meer dan een miljoen kijkers, waardoor de zender weer eens redelijk bovenin de dag top 25 te vinden is. NPO 1 programmeerde rond de klok van 22.40 De nationale kerstavond met Joris Linssen, dat 529.000 kijkers aan zich wist te binden. De serie Kerstgezel.nl, eveneens uitgezonden op NPO 1, trok slechts 451.000 kijkers.

De slimste mens en Youp

Kerst of niet, De slimste mens is altijd een kijkcijferkanon. Dit keer keken 1.34 miljoen mensen naar de quiz op NPO 2. En gezien het feit dat het recht tegenover Robert ten Brink stond geprogrammeerd, is dit een knap aantal. Op NPO 1 werd een documentaire over Youp van 't Hek uitgezonden, waarin collega's van de cabaretier aan het woord kwamen. Er keken 767.000 mensen. Ook Een huis vol wist weer te scoren op NPO 1 met een miljoen kijkers.

Meer over