Kijkcijfers 19 januari 2023

De TV van gisteren: Verhaal André Hazes trekt niet extra kijkers naar Jinek

20 januari 2023 08:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Anderhalf jaar zagen we hem niet op tv, maar gisteravond schoof André Hazes aan bij Jinek om Holland Zingt Hazes te promoten. Uiteraard werden er ook andere zaken besproken waar kijkers juist nieuwsgierig naar waren, maar aan de kijkcijfers te zien niet genoeg nieuwsgierige kijkers.

Met de Hazes-telg als hoofdgast hoopte Eva Jinek natuurlijk stiekem ook wat meer kijkers te trekken. Uiteindelijk zagen 743.000 mensen hoe André zenuwachtig aan tafel zat. Hij vertelde zelfs dat dit zijn eerste nuchtere televisieoptreden ooit was. Naast zijn verslaving sprak hij ook openlijk over de relatie met zijn moeder Rachel en zus Roxeanne. Het plan om zijn imago weer wat op te krikken heeft na dit optreden vast wat opgeleverd, want kijkers thuis zijn positief.

DNA Singers

Ten opzichte van de eerste uitzending vorige week heeft DNA Singers wel wat kijkers verloren, maar nog steeds leverde gisteravond prima cijfers op. 837.000 kijkers zagen onder andere de twee broers van Nick Schilder voorbij komen en die bleken ook gewoon een gouden strot te hebben. Nick kwam er voor de gelegenheid ook nog even bij en met z'n drieën lieten ze horen dat de muziek wel degelijk in hun DNA zit.

De Slimste Mens

NPO1 deed ook zeker geen slechte zaken op de donderdagavond. De Slimste Mens was, zoals elke dag, het best bekeken programma van de avond. Ruim 2,1 miljoen kijkers zagen publiekslieveling Tim de Wit afvallen na de finale tegen cabaretier Thijs van de Meeberg. Kijkers baalden dar enorm van. Niet alleen omdat ze Tim zo leuk vinden, maar vooral vanwege het tijdrekken tijdens de finale wat veel kandidaten steeds de kop kost ondanks dat ze veel weten.

Meer over