De TV van gisteren: André Rieu walst over iedereen heen

29 december 2016 08:03 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Ieder jaar speelt André Rieu op zijn viool op het Vrijthof in Maastricht en ieder jaar wordt dat concert uitgezonden. Bijna 1,5 miljoen mensen konden de Limburger met de lange manen toch niet weerstaan.

André Rieu was met zijn Johann Strauss orkest na het Journaal van 8 uur het best bekeken van de hele avond. Al is het dit jaar iets minder dan in 2014 toen André 1,8 miljoen kijkers bij elkaar walste en in 2015 toen het er ruim 1,5 miljoen waren. Maar bij veel kijkers walste hij rechtstreeks het hart in.

De slimste

In De slimste mens (1,4 miljoen kijkers) won uitdager Marjolein Meijer in de finale nipt van Derk Bolt. Marjolein is partijvoorzitter van GroenLinks, maar dacht desondanks dat CDA-politicus Willem Aantjes ooit minister-president was. Ondanks dat had het enige jurylid, de gewoonlijk weinig goedlachse Maarten van Rossem, een goede avond.

En hij demonstreerde naar hartelust de gebaartjes van turnsters op de evenwichtsbalk. 

Darts

Het WK Darten op RTL 7 is in volle gang en twee Nederlanders kwamen woensdagavond in actie. Benito van der Pas verloor zijn wedstrijd heldhaftig, maar oudgediende Raymond van Barneveld maakte het in een thriller van jewelste helemaal waar. Hij won van de finalist van vorig jaar, Adrian Lewis.

Tonzon

Hoe knap dat ook was, twitteraars hebben vooral lol om de sponsor van Raymond, Tonzon radiatorfolie. Nadat van Barneveld zelf een tweet plaatste waarin hij zei dat hij hoopte weer net zo trefzeker te zijn als 'de slimme HR-Radiatorfolie van TONZON’, gaat het helemaal los op social media.

Meer over