Kijkcijfers vrijdag 30 september 2022

De TV van gisteren: Andy & Melisa bezorgen SBS absolute kijkcijferhorror

1 oktober 2022 09:01 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
SBS 6 slaagt er dankzij Andy & Melisa in op primetime net zo belabberd te scoren als tijdens de vooravond. De grens van 300.000 kijkers was nog niet eens in zicht.

In theorie is het geen onaardig idee: op maandag en dinsdag scoren realityseries over uitgesproken celebrity stellen, waarom dan ook niet op vrijdag?

Andy flopt twee keer

Maar Andy & Melisa kunnen zich niet meten aan de Meilandjes of de familie Gillis. De eerste aflevering van de realityserie waarin het stel een huis in Spanje op de kop tikte was goed voor een bedroevende 273.000 kijkers die online eigenlijk niet eens ontevreden waren over de serie. Van de Meijde was op hetzelfde moment ook te zien in Veronica offside waar hij een eveneens weinig florisante 117.000 kijkers boeide. Op SBS 6 redde Vandaag inside de avond enigszins met 642.000 kijkers.

Serieavond NPO scoort

NPO 1 zendt momenteel dagelijks de dramareeks Rampvlucht uit waardoor vrijdagavond ineens serieavond is op de zender. Het legt de publieke omroep geen windeieren: met 1,17 miljoen is Flikken Rotterdam het best bekeken NPO-programma en met een score van 805.000 kijkers blijft ook de belangstelling voor Rampvlucht optimaal. Op1 sloot af met een keurige 757.000 kijkers.

Got talent favoriet

De beste cijfers zijn voor RTL 4 waar een nieuwe auditieronde van Holland's got talent de hele primetimeprogrammering opslokte. 1,15 miljoen mensen zagen onder meer het inspirerende verhaal van de talentvolle jonge danser David die uiteraard door mocht naar de halve finale. Mede dankzij de sterke lead in sloot Jinek de week af als best bekeken late night talkshow 

Meer over