Kijkcijfers maandag 26 juni

De TV van gisteren: Anniko van Santen weet succes Sybrand Niessen niet te evenaren

27 juni 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
Het is Anniko van Santen niet gelukt om net zoveel kijkers te trekken als MAX Vakantieman. De eenmalige tv-special Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie trok maandagavond slechts 676.000 kijkers naar NPO1.

Vorige week had Sybrand Niessen er nog 1,2 miljoen. Dat is toch een groot verschil.

Herinneringen voor het Leven - Stop Dementie

Maar lagere kijkcijfers of niet, Alzheimer Nederland zal niet minder blij zijn. De tv-special van AVROTROS, die maandagavond live plaatsvond in het Openluchtmuseum in Arnhem, was er namelijk niet voor niets. Met emotionele verhalen en de muziek van onder meer Douwe Bob en Jamai Loman werd er geprobeerd zoveel mogelijk donateurs te werven voor dit goede doel. En niet zonder resultaat: 11.163 mensen zullen nu maandelijks geld storten, zo bleek aan het einde van de uitzending.

Kopen Zonder Kijken

Door het wegvallen van MAX Vakantieman kon met name RTL4 profiteren en wel met een herhaling van Kopen Zonder Kijken. De 834.000 kijkers zagen wederom het avontuur van Joeke en Fernant, die hun Amsterdamse bovenwoning van 51 m2 probeerden te verruilen voor een groter huis. Ze moesten met name budgettechnisch water bij de wijn doen, maar uiteindelijk vonden Martijn Krabbé en zijn team een huis in de buitenwijken van Haarlem. 

Talkshows aan kop

De gemiddelde kijkcijfers van alle programma's liggen mede vanwege alle herhalingen lager dan normaal, maar televisie wordt er duidelijk wel gekeken. Het was vooral de avond van de talkshows. Op1 ging aan kop met 818.000 kijkers, Renze opende zijn nieuwe seizoen met 669.000 kijkers en ook Marcel en Gijs hebben in hun laatste week niets te klagen. De twee heren zetten hun stijgende lijn voort met 505.000 kijkers. Dat is de op 1 na hoogste score tot nu toe: enkel de eerste aflevering trok hoger. 611.000 kijkers om precies te zijn. 

.@renzeklamer: De voeten van Maarten van der Weijden (@mvdweijden) #Renze pic.twitter.com/tuwiJM3e3E

— Willem J. Bod (@WillemBod) June 26, 2023

Meer over