Kijkcijfers 19 maart 2023

De TV van gisteren: Teleurstellende start voor Arcadia, ook kijkers (nog) niet positief

20 maart 2023 08:54 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Maarten De Bouw

Gisteravond ging de nieuwe Nederlands-Vlaamse dramaserie Arcadia van start. En met een hoop bekende en goede acteurs waren de verwachtingen hoog, maar kijkers bleven toch wat teleurgesteld achter.

In de sciencefiction dramaserie Arcadia, waarin we onder andere Maarten Heijmans, Monic Hendrickx en Melody Klaver zien, draait het allemaal op een score die mensen hebben. Hoe hoger je score, hoe beter je leven. De start wist maar 536.000 kijkers te trekken op primetime en voor de NPO is dat vrij teleurstellend. Ook kijkers wisten niet zo goed wat ze met de serie aan moesten.

De Nieuwe Vermeer

De Nieuwe Vermeer sloot alweer het seizoen af. De laatste aflevering werd bekeken door 954.000 kijkers De afgelopen weken tikte het programma de miljoen kijkers niet meer aan, maar ondanks dat zijn kijkers erg positief over het Omroep Max programma. Er wordt dan ook al gepleit voor een tweede seizoen.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

SBS6 deed ook goede zaken op de zondagavond. Linda de Mol was met haar Postcode Loterij Miljoenenjacht weer het best bekeken programma van de avond en trok ruim 1,3 miljoen kijkers. Vooral de winnaars van de avond kregen veel lof. Ook Wendy van Dijk weet sinds de start van het nieuwe seizoen Wie van de 3 kijkers aan de buis te houden. Gisteravond bleven er 928.000 mensen hangen.

Beat The Champions

Dat de concurrentie moordend is op zondagavond blijkt wel, want na veel succesvolle seizoenen is de grote verliezer van de avond weer Beat the Champions. De kijkcijfers werden al met de week minder en ook gisteravond zaten er ‘nog maar’ 561.000 kijkers mee te quizzen. Chantal Janzen werd verrast door haar oude buurjongen die ineens voor haar neus stond en het spel moest spelen. Humberto op Zondag trok 488.000 kijkers.

Meer over