Kijkcijfers 7 mei 2023

De TV van gisteren: Arcadia sluit seizoen af met teleurstellende kijkcijfers

8 mei 2023 08:59 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© KRO-NCRV

Het hele seizoen van Arcadia was geen kijkcijferkanon, terwijl de verwachtingen wel torenhoog waren en er zelfs al een tweede seizoen op komst is. De serie sloot gisteravond af met 228.000 kijkers.

Het is dus nog maar de vraag hoe het tweede seizoen van Arcadia gaat verlopen.

Arcadia

Gisteravond stond dus de cliffhanger van de serie op het programma. Kijkers moeten nog even wachten voor ze het vervolg kunnen zien, want de opnames moeten nog beginnen. Maar ondanks de lage kijkcijfers van afgelopen seizoen, zijn de mensen die wél kijken louter positief over de serie zelf alleen de cliffhanger had volgens sommigen iets beter gekund.

Mia en Dion Missie Songfestival

Songfestival-fans die niet kunnen wachten op de start, konden gisteravond alvast in de stemming komen met de documentaire Mia en Dion Missie Songfestival. Kijkers kregen een kijkje in de voorbereiding van het duo op het Eurovisie Songfestival. Alleen wist het niet veel kijkers te bekoren helaas, want er keken maar 97.000 mensen.

Onze Boerderij in Europa

Verder deed de NPO wel goede zaken met Het Beloofde Land (409.000) en Het Verhaal van Vlaanderen (1 miljoen kijkers) Maar het paradepaardje was uiteraard weer Onze Boerderij In Europa. Yvon Jaspers ging met een van de meest geliefde Boer Zoekt Vrouw-stelletjes op pad: namelijk Evert en Maud. En kijkers vonden het heerlijk om het stel weer op de buis te zien. Ruim 1,1 miljoen kijkers zaten aan de buis gekluisterd en zagen hoe het trio in Engeland een kijkje nam bij een duurzame boerderij.

Undercover in Nederland

Million Dollar Island heeft na een paar weken nu een vaste groep kijkers aan zich weten te binden. Gisteravond was het programma goed voor 351.000 kijkers. Ook Alberto Stegeman was terug met een nieuwe aflevering van Undercover in Nederland. Waar hij de afgelopen twee weken bizarre beelden en onthullingen liet zien, was het gisteravond ook weer raak met twee vrouwelijke oplichters. Alleen trok Alberto wel flink minder kijkers dan vorige week (873.000). Nu waren het er 420.000.

Meer over