Kijkcijfers zondag 2 juni 2024

De TV van gisteren: Arnout Hauben had een bijzondere ontmoeting in Dwars Door de Lage Landen

3 juni 2024 09:50 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Het tweede seizoen van Dwars Door de Lage Landen zit er bijna op en de afgelopen weken heeft Arnout Hauben natuurlijk al veel bijzondere gesprekken gevoerd, maar gisteravond kwam hij iemand tegen met een speciale achtergrond.

Deze persoon had namelijk een link met de Titanic.

Dwars Door de Lage Landen

De zondagavond stond voor ruim een miljoen kijkers in het teken van slow tv, want Dwars Door de Lage Landen is dan namelijk weer te zien. In de voorlaatste aflevering trokken Arnout Hauben en zijn cameraman Philippe en geluidsman Ruben door de Vlaamse Ardennen waar ze onder andere de ‘beruchte’ Muur per fiets beklimmen, langs het Woodstock van België lopen en zelfs nog een bijzondere ontmoeting hadden met een kleinzoon van een Belg die de ramp met de Titanic overleefde.

Beste Kijkers

Niet alleen slow tv is populair op de zondagavond, maar 976.000 kijkers bleken ook wel in voor een quiz. RTL4 en Caroline Tensen hebben met Eén tegen 100 nog steeds goud in hadden, want lineair scoren de andere RTL-quizzen niet zo hoog. Enige is dat er nooit iemand wint. Daarna bleven er 777.000 kijkers hangen bij Beste Kijkers en trok Rooijakkers over de Vloer 505.000 kijkers.

Undercover in Nederland

Alberto Stegeman ging weer op pad om malafide types te confronteren in Undercover in Nederland. Gisteravond ging hij flink los op een bewindvoerder die al aardig wat geld had gesloten van haar kwatsbare cliënten. 623.000 kijkers zagen de confrontatie.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over