Kijkcijfers 21 mei 2023

De TV van gisteren: Rooijakkers Over de Vloer met Frans Bauer scoort

22 mei 2023 08:56 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Na een tijdje tegenvallende kijkcijfers op de zondagavond, weet Art Rooijakkers met Rooijakkers Over de Vloer de kijkers weer terug te halen naar de zender. Zijn gast Frans Bauer is dan ook graag geziene gast.

Met 930.000 kijkers zullen de presentator en de zender erg blij zijn.

Rooijakkers Over de Vloer

Het was een emotionele aflevering voor Frans Bauer waarin hij onder andere vertelde over de heftige periode waar het gezin doorheen ging na het herseninfarct van Mariska. Ook stond zijn oude geluidsman John ineens voor zijn neus dat voor tranen bij de zanger zorgde. Kijkers vonden het in ieder geval geweldig om de zanger weer te zien.

Renze op Zondag

Ook andere RTL-programma’s hadden een prima avond. Zo werd Postcode Loterij Éen Tegen 100 bekeken door 916.000 kijkers en Renze op Zondag profiteerde van het aantal kijkers van zijn voorgangers. Hij wist het prima aantal van 613.000 kijkers te trekken. Renze Klamer had onder andere Frits Wester te gast en het viel de presentator op dat Frits wel erg gekleurd was door de zon. Kwam dat door het zonnige weekend of wellicht een deelname aan Expeditie Robinson? Frits hield uiteraard zijn lippen stijf op elkaar, maar kijkers viel het ook al op.

Onze Boerderij in Europa

NPO1 had met Studio Sport Eredivisie en Onze Boerderij in Europa de best bekeken programma’s in handen. Alle Eredivisiewedstrijden werden op één dag gespeeld, dus dat betekende ook een extra lange uitzending van Studio Sport. Het voetbal wist ruim 1,4 miljoen sportfans te boeien. Yvon Jaspers ging op reis met het Boer Zoekt Vrouw-koppel Janine en Sander. Ruim een miljoen kijkers zagen het stel op avontuur in Engeland.  

Undercover in Nederland

De eerste twee afleveringen van Undercover in Nederland werden nog erg goed bekeken (niet gek ook met dat onderwerp), maar de afgelopen weken loopt het misdaadprogramma toch erg terug. Gisteravond keken er nog 490.000 kijkers naar Alberto Stegeman. Zij zagen hoe de presentator weer een oplichter achter z’n broek aan zat, maar ergerden dat er helemaal niets gedaan kan worden met de daders.

Meer over