Kijkcijfers vrijdag 15 maart 2024

De TV van gisteren: Astrid Joosten troeft Flikken Maastricht af

16 maart 2024 10:39 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Flikken Maastricht was de afgelopen weken de gedoodverfde favoriet in de kijkcijferstrijd, maar Victor Reinier en Angela Schijf kregen vrijdagavond onverwacht concurrentie van Astrid Joosten.

Astrid Joosten was met 1.21 miljoen kijkers voor 2 voor 12 met de naaldhakken over de sloot de winnaar.

NPO 1 op 2

De winst van 2 voor 12 betekende zilver voor Flikken Maastrichdat uitkwam op een meer dan riante 1.2 miljoen kijkers die genoten van de achttien jaar oude politiereeks waarin advocaten zelden praten en agenten in hun eentje op schietpartijen af gaan. Vervolgens bleven nog eens 981.000 mensen zitten voor Een huis vol emigreert. Op1 sloot de avond af met een keurige 750.000 kijkers.

RTL 4 kwakkelt verder

De zenderleiding van RTL 4 kan zo zoetjes aan de conclusie trekken dat De verraders zonder BN'ers een stuk minder in trek is. Dat het programma op Videoland vooruit is te kijken doet de kijkcijfers ook weinig goed: een ronduit magere 683.000 kijkers zaten klaar. Humberto deed met 427.000 kijkers ook beroerde zaken.

SBS piekt en kratert

SBS 6 houdt al meer dan zes maanden vast aan Het jaar van... om de primetime programmering te openen. De voordelig te produceren titel zet qua kijkcijfers nog altijd weinig zoden aan de dijk: 392.000 mensen hadden trek in de terugblikshow. Dan deed Vandaag inside het daarna stukken beter met 1 miljoen kijkers.

*De in dit artikel vermelde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagramkanaal @tinanijkamp. 

Meer over