Kijkcijfers vrijdag 3 maart 2023

De TV van gisteren: Avastars zakt compleet door het ijs tegenover De Verraders

4 maart 2023 08:49 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Tweede afleveringen scoren doorgaans altijd wat minder, maar Avastars maakt het wel erg bont. De virtuele talentenjacht van SBS 6 verloor een week na het debuut bijna een derde van de kijkers.

En dat waren er sowieso al bitter weinig: waar de eerste aflevering van Avastars slechts 304.000 kijkers wist te boeien waren er deze week slechts 214.000 mensen die het peperdure prestigeproject van John de Mol de moeite waard vonden.

SBS in vrije val

Het volledige falen van Avastars wordt pijnlijk duidelijk in het kijkcijferoverzicht. SBS 6 komt op primetime niet voor in de top 25 van best bekeken programma's. Het noodlijdende HLF8 van Johnny de Mol werd met 250.000 kijkers nog beter bekeken dan de talentenjacht waar drie jaar en meerdere miljoenen in is gestoken. Erger nog: zelfs paradepaardje Vandaag inside voelt de pijn: 695.000 kijkers zagen de weekafsluiter van de meningenshow die het wederom zonder de zieke Johan Derksen moest stellen.

De Verraders opent sterk

Een van de vele redenen dat Avastars kijkers verliest is de start van De verraders op RTL 4. De kijkcijferhit bewees zich meteen weer door 1 miljoen belangstellenden ruim 90 minuten aan zich te binden. Een knappe prestatie gezien de vele reclame, het trage tempo en het feit dat er aan 't eind van de rit niemand werd vermoord. Het kwam de makers online op de nodige kritiek te staan. Jinek sloot haar week vrij gemiddeld af met 656.000 kijkers.

NPO op 1

NPO 1 en 2 delen de verantwoordelijkheid voor de best bekeken programma's van de avond. Astrid Joosten trok een immer indrukwekkende 1,24 miljoen kijkers naar het tweede publieke net met 2 voor 12 en ook De geknipte gast deed goede zaken met 776.000 kijkers. Op NPO 1 werd er geschaatst op primetime: de WK afstanden waren goed voor 1,4 miljoen kijkers. Na het schaatsen was het tijd voor Flikken Maastricht waar 1,26 miljoen kijkers voor klaarzaten. Als afsluiter bleven er 652.000 mensen op voor Op1.