De kijkcijfers van donderdag 18 juli 2019

De TV van gisteren: Avondetappe koerst richting het miljoen

Praten over sport blijkt iedere zomer weer bijzonder populair. NPO 1 plukt daar de vruchten van tijdens twee grote sportevenementen.

Op de voorlaatste dag van de Nijmeegse vierdaagse keken 1 miljoen mensen naar de goedmoedige terugblikshow Het gevoel van de vierdaagseOp primetime scoorden de niet-sportprogramma's beduidend minder met respectievelijk 871.000 en 716.000 kijkers voor The great British bake off en het ontroerende De helden van het MáximaOp de late avond was De avondetappe op dreef met 941.000 kijkers. Er was aandacht voor het plotselinge vertrek van renner Rohan Dennis, maar de meeste aandacht op Twitter ging toch uit naar Louis van Gaal die als vanouds een niet te missen figuur aan de talkshowtafel was.

De Slimste scoort

NPO 2 dankt de hoogte van haar zendergemiddelde wederom aan De slimste mens waar Bram Krikke voor de vierde maal dagwinnaar werd, al was het niveau over de gehele linie niet fantastisch. Praatprogramma Hollandse zaken luidde daarna de noodklok over de crisis op de huizenmarkt voor het oog van 589.000 kijkers.

Doorsnee avond voor RTL

RTL 4 had een relatief gemiddelde avond qua kijkdichtheid. Ik weet er alles van scoorde een keurige 729.000 kijkers terwijl een herhaling van Help mijn man is klusser naar verwachting lager scoorde en uitkwam op 543.000 kijkers. Een kakelverse aflevering van Het Spaanse dorp: Polopos bracht de zender daarop 669.000 kijkers. Hekkensluiter Zomer met Art scoorde een pijnlijk lage, maar inmiddels niet onverwachte 288.000 kijkers.

Meer over:

Reageren