De kijkcijfers van maandag 30 december

De TV van gisteren: Baantjer opent stroef

31 december 2019 10:48 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Paradiso Films
De nieuwe reeks van de Baantjer-serie is niet heel indrukwekkend gestart op RTL 4. Op maandagavond werden de eerste twee afleveringen uitgezonden (die vormen samen de film) en kijkcijfertechnisch moesten die het doen met 689.000 kijkers.

En dat is wellicht niet waar de makers op hadden gehoopt. Er moet wel bij worden vermeld dat de serie vanaf nu wekelijks op zondagavond zal worden uitgezonden. Wellicht dat het dan weer aantrekt. Wat wel opviel is dat via sociale media veel wordt geklaagd over het slecht kunnen verstaan van de dialogen in Baantjer: het begin.

Het succes van De slimste mens lijkt ook dit seizoen weer enorm. De quiz wist deze tweede week weer prima uit de startblokken te komen en was dan ook het best bekeken programma van de maandag. Vorige week opende de quiz met presentator Philip Freriks met 1.4 miljoen kijkers. Deze week deed het er nog een schepje bovenop en wist het op maandag 1.5 miljoen kijkers te scoren op NPO 2. En daarmee is De slimste mens het best bekeken amusementsprogramma van de maandag. Alleen het Journaal van 20.00 uur trok meer kijkers (1.7 miljoen).

Het geheime dagboek van Hendrik Groen

De laatste aflevering van Het geheime dagboek van Hendrik Groen wist ook weer erg goed te scoren op NPO 1. De serie wist nagenoeg net zoveel kijkers te trekken als De slimste mens, namelijk 1.49 miljoen. Er vanuit gaande dat er geen derde seizoen komt, was dit de laatste aflevering van de razend populaire televisieserie. Op Twitter nam men ook uitgebreid afscheid van de serie.

En verder....

Maandagavond waren ook de halve finales van het WK Darts. Deze sport blijft ook onverminderd populair op televisie. Een miljoen kijkers stemden af op RTL 7 om de overgebleven vier heren aan het werk te zien. Op SBS 6 wist Chateau Meiland 875.000 kijkers aan zich te binden. Bij de NPO wist Spoorloos ook erg mooie cijfers te scoren. Met 1.32 miljoen kijkers staat het derde op de lijst van best bekeken programma's van de avond.

Meer over