KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 29 MEI

De TV van gisteren: Bed & breakfast troeft Voice Kids weer af

30 mei 2020 09:05 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL Nederland/William Rutten
Net als vorige week is Bed & breakfast het best bekeken programma van de vrijdagavond. Het is daarmee ook het enige programma, los van de Journaals, dat boven de miljoen kijkers scoort.
Vorige week wist Bed & Breakfast 1.58 miljoen kijkers aan zich te binden. Zo extreem was het deze keer niet, maar ook nu keken weer 1.23 naar het programma waarin uitbaters van een B&B elkaars accommodatie duiden. Op Twitter werd vrolijk meegeduid.

The Voice kids

Voor The Voice kids verloopt het vermoedelijk niet helemaal zoals het gehoopt had. Deze week kon het rekenen op 966.000 kijkers en moest het naast Bed & breakfast ook Het gesprek met de minister-president voor zich dulden. Verzachtende omstandigheid is dat vanwege de coronacrisis het bestaande beeldmateriaal moet worden uitgesmeerd over meer afleveringen. Er valt voor de kijkers dus minder te halen in een aflevering. De show van Beau van Erven Dorens, dat net als The Voice kids op RTL 4 wordt uitgezonden, blijft overigens stabiel. Deze week keken 803.000 mensen, dat zijn er iets minder dan vorige week. In Beau waren overigens Frank en Rogier te gast.

2 voor 12

Het hart van de 2 voor 12-liefhebber ging gisteravond een beetje sneller kloppen, want de populaire quiz is weer terug op de buis. Vanwege corona was het programma van Astrid Joosten even afwezig. De comeback  op NPO 2 was goed voor 807.000 kijkers. Talkshow Op1 deed het ongeveer net zo goed, daar keken 900.000 mensen naar. Op M, uitgezonden op NPO 1, schakelden 707.000 kijkers in. Op diezelfde zender gaat het niet zo best met Flikken Rotterdam. Er kijken nog 584.000 mensen.

Voor Veronica is er natuurlijk op de vrijdagavond Veronica inside, dat stabiel scoort. Dit keer waren er 564.000 liefhebbers voor de heren van VI. SBS6 weet nog altijd niet echt een rol te spelen op de vrijdagavond. Toch waren er 405.000 kijkers voor Thank you for the music.

Meer over