Kijkcijfers van vrijdag 24 april 2020

De TV van gisteren: Bed & breakfast wint de vrijdagavond

Omroep MAX zorgt voor succes op de vrijdagavond van NPO 1. Bed & breakfast is voor de tweede week op rij de winnaar op primetime.

Maar liefst 1,69 miljoen kijkers waren getuige van de logeerpartijtjes bij de drie zeer diverse bed and breakfast eigenaren die uiteraard ook weer de nodige op- en aanmerkingen hadden voor hun concullega's. Daarna deed een herhaling van Flikken Rotterdam met 766.000 kijkers beduidend minder goede zaken. Aan het eind van de avond was Op1 met een behoorlijk aanwezige Ali B nog eens goed voor 1,1 miljoen kijkers.

Voice Kids scoort

Dat The voice kids het best scorende primetime programma is van de zender is niet zo heel verrassend: zonder GTST is de talentenjacht over anderhalf uur uitgesmeerd. 1,4 miljoen kijkers zagen de aangepaste editie van de zangwedstrijd waar volgens velen toch wel erg veel reclame in verwerkt zat. Jinek sloot de week sterk af met 1 miljoen kijkers, waarna een door storingen gekwelde aflevering van Beau blijft binnen uitkwam op 379.000 kijkers.

Verborgen verleden

Zonder 2 voor 12 heeft NPO 2 het lastig om op vrijdagavond een rol van betekenis te spelen. Toch keken nog 541.000 mensen naar Verborgen verleden waarin de vader van actrice Jennifer Hoffman een onverwacht belangrijke bijdrage leverde. Nieuwsuur was met 619.000 kijkers het best scorende programma van de zender.

Meer over: