Kijkcijfers zaterdag 9 mei 2020

De TV van gisteren: Benefietshow Samen Een Koninkrijk pijnlijk slecht bekeken

Jandino Asporaat en een keur aan BN'ers sloeg de handen ineen voor Samen één koninkrijk, een benefietshow om geld op te halen voor de door corona geteisterde Antillen. Het werd niet zo'n succes.

Uiteraard is elk initiatief lovenswaardig en aan het eind van de show stond zo'n 770.000 euro op de teller. Maar echt veel bekijks trok het spektakel niet: de show scoorde 521.000 kijkers, wat pijnlijk laag is voor de primetime zaterdagavond van NPO 1. De mannen van Even tot hier maakten de schade goed met 1,14 miljoen kijkers en Op1 was daarna met 1,15 miljoen het best scorende non-actualiteitenprogramma van de dag.

Lego Masters wint 

RTL 4 kon voor de vijfde week bouwen op Lego masters om te winnen op primetime. 1,14 miljoen kijkers zaten al vanaf 20.00 uur klaar voor de anderhalf uur durende bouwwedstrijd waarin deze week uiteindelijk niemand naar huis ging. De moederdagspecial van All you need is love wist daarna niet meer dan 869.000 kijkers te trekken. Later op de avond kon een herhaling van de hoogtepunten van De TV Kantine nog eens 255.000 kijkers boeien.

Hoge bomen sluit af

Over de hele linie waren de kijkcijfers vanwege het bijna zomerse weer lager dan gemiddeld. Zo ook bij SBS 6 waar een herhaling van Ik hou van Holland met een score van 658.000 kijkers de beste papieren van de avond had. Een ietwat bittere pil voor Jeroen van der Boom die zijn eerste seizoen Hoge bomen afsloot met een relatief magere 619.000 kijkers die een andere kant van misdaadjournalist John van den Heuvel leerden kennen. De online reacties waren in elk geval lovend.

Meer over:

Reageren