De TV van gisteren: Bescheiden score voor Story of my Life

RTL 4 had verwacht een klapper te maken met The story of my life. Maar de metamorfoseshow van Linda de Mol bleef steken op een relatief karige 1 miljoen kijkers.

Sowieso had RTL 4 een mindere avond. De seizoensopener van GTST was goed voor bijna 1.4 miljoen kijkers, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Family island, de nieuwe show van Johnny de Mol, dook onder de miljoengrens en kwam uit op 898.000 kijkers. Tante Linda wist met Wesley en Yolanthe de boel op te krikken tot 1.081 miljoen, maar echt veel is dat ook niet. Zeker omdat John de Mol eerder die avond bij DWDD vertelde dat hij niet ontevreden zou zijn met 1.5 miljoen kijkers. 

Lees ook:
Story of my life: Wesley mag vreemdgaan van Yolanthe

Radar op kop

De echte winnaar van de avond was NPO 1 dankzij ijzersterke programma's als Radar (1.58 miljoen) en een gloednieuwe Memories waar 1.2 miljoen mensen voor gingen zitten. Later op de avond bleek Het familiediner met 829.000 kijkers meer in trek dan concurrent RTL late night waar 764.000 mensen voor bleven zitten. Zelfs na bijna 200 afleveringen blijft de verzoenshow van Bert van Leeuwen smakelijk.

SBS 6 scoort stabiel

SBS 6 had een goede avond. De terugkeer van GTST zou volgens velen de doodsteek betekenen voor Rad van fortuin, maar met 480.000 kijkers boert André Hazes Jr. voorlopig lekker door. Dokter Tinus was daarna weer een topper met 1.08 miljoen kijkers en daarna deed ook kookshow Over smaak valt te twisten het zeker niet slecht: vorige week keken 516.000 mensen naar de eerste aflevering van de culinaire strijd, ditmaal waren het er 510.000. 

Reageren