De TV van gisteren: Beste brein van Nederland eindigt onder het miljoen

8 mei 2016 11:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Strand- en terrasjesweer is altijd funest voor hoge kijkcijfers, zo ook gisteravond waar alleen het Journaal en Het zijn net mensen boven 't miljoen uit kwam.

Verder leverden alle zenders over de gehele linie flink in, zo ook Het beste brein van Nederland dat na weken van nooit minder dan 1.2 miljoen kijkers het in de finale moest doen met 987.000 kijkers. En dat terwijl Art Rooijakkers geen middel onbenut liet kijkers te mobiliseren. Via Twitter en Instagram riep hij mensen op toch vooral te kijken. Soms werkte dat, soms niet.


En dan gingen de makers tijdens de finale zelf ook nog eens de mist in. 
Uiteindelijk ging supermarktmedewerker Per er met de winst vandoor.

Professor Nicolai & Dr. Beckand zwaar in de min

RTL 4 kreeg ook een fikse tik op primetime. De tweede aflevering van Professor Nicolai & Dr. Beckand dook diep onder het miljoen en kwam uit op 779.000 kijkers. Dat zijn er een stuk minder dan de 1.3 miljoen waarmee de vrolijke wetenschapsshow vorige week aftrapte. Later op de avond maakte Het zijn net mensen de schade nog enigszins goed met 1 miljoen kijkers, maar ook dat zijn er ruim 600.000 minder dan tijdens het debuut een week eerder. 


Met de deur in huis blijft overeind

SBS 6 had op primetime ook last van de zomerse temperaturen. De vreemde eend dobberde naar een wat droevige 388.000 kijkers, maar daarna hield Met de deur in huis kranig stand. Een hele nette 615.000 kijkers zagen hoe Tineke Schouten als Bep Lachebek werd aangerand door het opgewonden hondje van tv-kok Sandra Ysbrandy. Da's natuurlijk lachen.  

Meer over