Kijkcijfers 18 augustus 2022

De TV van gisteren: Blanks verovert de harten van kijkers in Beste Zangers

19 augustus 2022 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© AVROTROS

Beste Zangers was gisteravond weer een succes. De aflevering stond in het teken van Simon de Wit, zoals Blanks eigenlijk heet. De zanger was nog niet echt bekend bij veel kijkers, maar daar kwam tijdens de uitzending verandering in want hij wist veel harten te veroveren.

Blanks vertelde in de tweede aflevering van Beste Zangers openhartig over het overlijden van zijn beste vriend en hoe zijn leven daardoor compleet veranderde. 875.000 kijkers keken met open mond toe en waren onder de indruk. Ook zijn persoonlijkheid en liedjes vielen erg in de smaak en de mensen thuis zijn erg blij dat ze nu weten wie Simon de Wit is.

De Slimste Mens

De Slimste Mens was gisteravond het best bekeken programma en wist weer ruim 1,4 miljoen kijkers te trekken. Powned-verslaggever Mark Baanders schoof gisteravond aan als nieuwe deelnemer en die werd soms nogal zenuwachtig van de vragen. Uiteindelijk stond hij in de dagfinale tegen Natasja Gibbs en ook deze ronde wisten beide deelnemers vrij weinig goede antwoorden te noemen en werd het nog spannend tot de allerlaatste seconde. Voor Mark was dit volgens sommige kijkers niet helemaal het juiste programma om aan mee te doen, maar grappig vonden ze hem wel.

Denkend aan Holland

Wat kan er nog misgaan bij Denkend aan Holland? Juist, helemaal niets. Janny en André hebben een grote groep trouwe fans die elke aflevering van Denkend aan Holland volop genieten. Ook gisteravond zaten er weer 1,1 miljoen kijkers voor de buis gekluisterd om te zien hoe het vrolijke duo van Amsterdam afreisde naar Volendam om daar natuurlijk in traditionele kledij op de foto te gaan.

B&B Vol Liefde

Ook RTL deed goede zaken op primetime. Zo wist Ik Weet er Alles Van 778.000 kijkers te trekken en B&B Vol Liefde moest het met iets minder doen, namelijk 760.000. Toch blijft het programma natuurlijk onverminderd populair en gaan we volgende week alweer de laatste week in van het datingprogramma. Voor veel kijkers een moment waarop ze in het ‘zwarte gat’ vallen.

Meer over