DE KIJKCIJFERS VAN ZATERDAG 12 OKTOBER 2019

De TV van gisteren: Beste zangers dendert door

13 oktober 2019 09:01 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het is zo langzamerhand geen verrassing meer dat Beste zangers het best bekeken programma van de zaterdagavond is. Ook deze week was dit weer het geval. Dit keer met een heel hoog kijkcijferaantal.
In totaal stemden 1.4 miljoen mensen af op het liedjesprogramma. Dat is nog beter dan vorige week, toen 1.26 miljoen mensen keken. Dit was overigens gelijk de laatste aflevering van dit twaalfde seizoen, waarin Ruben Annink, Samantha Steenwijk, Emma Heesters, Rolf Sanchez, Floor Jansen, Tim Akkerman en Henk Poort hun opwachting maakten. Op Twitter werd het programma van Jan Smit uiteraard ook weer volop omarmd. 

SBS6 versus RTL4

Ook op zaterdagavond werd weer de strijd gevoerd tussen SBS6 en RTL4. Waar op vrijdagavond RTL4 met vlag en wimpel wint, is het SBS6 dat op de zaterdagavond met de prijzen er vandoor gaat. In totaal keken 1.11 miljoen mensen naar Ik hou van Holland, waardoor alleen Beste zangers en Ik vertrek beter werden bekeken. De concurrent RTL4 deed het wat minder lekker. Er stemden 743.000 mensen af op Dancing with the stars.

Ik vertrek en Dit was het nieuws

Naast Beste zangers heeft NPO 1 nog twee paradepaardjes op de zaterdagavond. Ik vertrek is er daar één van. Het programma, waarin Nederlanders het geluk gaan zoeken in het buitenland, moest alleen Beste zangers voor laten gaan qua kijkcijfers en scoorde een keurige 1.12 miljoen kijkers. Te zien waren Michael en Cora, die vertrokken naar Frankrijk om een Chambres d’Hôtes te beginnen. Voor Dit was het nieuws waren de kijkcijfers ook weer prima. Met 1.04 miljoen staat het keurig vijfde in de daglijst.

Meer over