Kijkcijfers zaterdag 16 september 2023

De TV van gisteren: Beste Zangers meest in trek maar geen miljoenenhit

17 september 2023 10:46 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Het nieuwe tv-seizoen is ruim twee weken oud, maar kijkers lijken nog niet massaal voor de buis te zitten. Zelfs populaire programma's als Beste zangers hadden moeite om in de buurt van het miljoen te komen, zo blijkt uit de door Tina Nijkamp gelekte lineaire kijkcijfers.

Misschien komt het door de laatste stuiptrekkingen van het lekkere zomerweer, maar kijkers lieten de televisie grotendeels links liggen op zaterdagavond. Uiteindelijk had NPO 1 de beste papieren.

NPO op 1

Alleen het NOS journaal kwam boven het miljoen uit op NPO 1, de rest van de primetime programmering brak niet door de grens. Toch wisten zowel Beste zangerswaar Marco Bakker centraal stond, en de slotaflevering van Denkend aan Holland beiden bijna één miljoen belangstellenden te trekken. 

Linda leeft op

Linda de Mol pakt zilver met de tweede aflevering van Ik hou van Holland dat 665.000 gezelligheidsdieren naar SBS 6 bracht. Die score moest ze niet hebben van lead in De alleskunner VIPS dat een tikje teleurstelde. Het gebrek aan belangstelling is ook te merken op het voormalige Twitter waar hooguit drie tweets aan de aflevering gewijd werden. 

Art stelt teleur

Het is een matige avond voor RTL 4: Oh, wat een jaar komt niet verder dan 663.000 kijkers en dat is voor RTL begrippen toch echt veel te weinig voor zaterdagavond. De verhuizing van donderdag naar het weekend heeft de populariteit van DNA singers ook geen goed gedaan: de muzikale raadshow van Art Rooijakkers komt uit op een minstens zo pijnlijke 599.000 kijkers. Daarmee wordt Rooijakkers ingehaald door Huub Stapel die op NPO 2 met Langs de IJssel een prima 603.000 kijkers bereikte.

Meer over