De TV van gisteren: Beste Zangers van Nederland eindigt boven het miljoen

René van Kooten stond centraal in de seizoensafsluiter van De beste zangers van Nederland en die bleek behoorlijk in trek. Ruim 1 miljoen mensen zagen het muzikale eerbetoon aan de musicalster.

Zelf was René het meest geraakt door Willeke Alberti die een Nederlandse hertaling bracht van zijn zelfgeschreven liedje Something so real. Maar Twitter was het er over eens dat hij eigenijk de beste zanger van de avond was dankzij z'n uitvoering van het gevoelige Annie's song. Ook viel de twitterende kijkers iets anders op...

Alles is familie

NPO 1 had een onofficiële Willeke Alberti thema avond. Na De beste zangers dook de zangeres op als actrice in Alles is familie. De romantische komedie uit 2012 trok een respectabele 791.000 kijkers en komt daarmee op de 5e plek in het kijkcijfer klassement. De met BN'ers afgeladen film viel online goed in de smaak.

SBS 6 beter bekeken dan RTL 4

RTL 4 en SBS 6 zonden alleen herhalingen uit op primetime. Maar dankzij Hart van Nederland bleek SBS toch sterker dan RTL. De nieuwsrubriek scoorde een sterke 865.000 kijkers en ook Shownieuws bleef met 627.000 kijkers de commerciële concurrent voor. Het best bekeken RTL 4 programma op primetime was Het collectief geheugen met 602.000 kijkers.

Reageren