Kijkcijfers donderdag 8 december 2022

De TV van gisteren: Bijna 1,3 miljoen kijkers voor KiKa-special van Beste Zangers

9 december 2022 08:49 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
Om maar bij het begin te beginnen vinden we op nummer 1 het Journaal van 20:00 uur met 1,9 miljoen kijkers. Op de derde plek het nieuws van RTL4 van 19:30 uur met 1,1 miljoen kijkers. En daartussen is het de KiKa-special van Beste Zangers die de tweede plek inneemt met bijna 1,3 miljoen kijkers.

Nog steeds geen voetbal, dat klopt. Vanmiddag en vanavond zijn er weer twee wedstrijden te kijken met vanavond om 20:00 uur natuurlijk Oranje.

KiKa

In de speciale special van Beste Zangers zijn het Jaap ReesemaMaria FiselierHenk PoortTania KrossTabitha en Glen Faria die - onder toeziend oog van presentator Jan Smit en hoofdgast Anita Meyer - duetten zingen om aandacht te vragen voor KiKa. Ook zijn er huisbezoeken te zien bij families die te maken hebben gehad met kinderkanker. En de kijkers zijn het erover eens. het was een mooie maar emotionele avond. 

Geen Rob Kemps meer

Ook De Oranjewinter was weer van de partij maar dit keer zonder Rob Kemps. En als het aan Wilfred Genee en Johan Derksen ligt, blijft dat ook zo. De heren achten hem, na het bezoek van woensdag, niet geschikt als tafelheer. Met Britt Dekker aan tafel zijn de heren in ieder geval weer terug op hun plek van begin van de week namelijk met 1 miljoen kijkers. 

Achter de oren krabben

Zowel RTL als SBS hebben deze ochtend ook een klap te verwerken. De Kookklunzen met als presentator Gordon haalt net de dag top 25 met 382.000 kijkers. En RTL heeft ervoor gekozen om de eerste twee afleveringen van de Videoland-serie Sleepers op televisie uit te zenden. Ook dit blijkt geen succes te zijn. De eerste aflevering haalt nog 341.000 kijkers, maar de tweede zakt weg naar 263.000. Geïnteresseerden voor deze serie hadden hier natuurlijk ook weinig aan en zijn al begonnen met kijken op Videoland. Ook stond het programma volgens kijkers in schril contrast met Beste Zangers KiKa gezien de vele scheldwoorden die voorbij komen. 

Meer over