Kijkcijfers zondag 27 augustus 2023

De TV van gisteren: Bijna 2,3 miljoen mensen zien overwinning Max Verstappen

28 augustus 2023 08:13 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© AFP / Fotograaf John Thys
Zondag stond voornamelijk in het teken van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Net als in 2021 en 2022 wist Max Verstappen ook dit jaar weer de winst binnen te slepen in eigen land. Tot groot vermaak van de kijkers.

Dutch Grand Prix

De Dutch Grand Prix werd zondag uitgezonden door de NOS. Bijna 2,3 miljoen mensen (2.286.000) stemden af op de race. Max Verstappen nam al vrij snel de leiding en behield zijn koppositie. Vanwege de hevige regenval werd de race tijdelijk gestaakt, maar dit had geen invloed op de positie van Max. Voor de ogen van talloze fans wist Verstappen de race te winnen.

Niet alleen in Zandvoort barstte het van de Oranje Formule 1-fans, ook kijkers thuis smulden van de Dutch Grand Prix. Overigens niet alleen Formule 1-coureur Max Verstappen kan op veel lof rekenen, kijkers waren ook onder de indruk van het optreden van André Rieu.

B&B Vol Liefde: De Reünie

Fans van het programma B&B Vol Liefde hebben maar liefst zeven weken lang kunnen genieten van de liefdesavonturen van de B&B-eigenaren. Gisteren werd B&B Vol Liefde: De Reünie op de buis uitgezonden. In de uitzending werd teruggeblikt op deze periode en kwamen kijkers erachter wie er nog samen zijn en wie niet. De Reinie-aflevering wist maar liefst 1.408.000 kijkers te trekken.

Kijkers konden vooral hun geluk niet op toen bekend werd dat Debbie en Paul nog samen zijn. 

Een bijzonder moment tijdens het WK Atletiek zondagavond, waar de Nederlandse estafettevrouwen de wereldkampioenschappen atletiek afsloten met een sensationele wereldtitel op de 4x400 meter. Naar het WK Atletiek keken zondag bijna 1,2 miljoen mensen (1.198.000)

Het viertal Eveline Saalberg, Lieke Klaver, Cathelijn Peeters en Femke Bol behaalde voor Nederland de eerste wereldtitel op deze afstand. Femke Bol begon als derde aan de slotronde, maar wist met een eindsprint uiteindelijk zowel de Britse als de Jamaicaanse ploeg in te halen.

Zondag zaten er ook mensen voor de buis voor alweer de laatste aflevering van Zomergasten, waarin presentator Theo Maassen het gesprek aanging met theatermaker en choreograaf Alida Dors. Deze laatste uitzending van het seizoen kan op niet veel enthousiasme rekenen van de kijkers. Er keken slechts 209.000 mensen naar de aflevering.

Zondag werd ook de Musical Awards: the Kick-off 2023 uitgezonden. Het programma wist 764.000 kijkers te behalen. Kijkers werden met deze show getrakteerd op een voorproefje van het huidige en komende theaterseizoen. Er waren optredens van onder meer Vajèn van den Bosch, Simone Kleinsma, Soy Kroon en Dorian Bindels en April Darby. 

Meer over