Kijkcijfers donderdag 22 september

De TV van gisteren: Bijna 2 miljoen kijkers voor voetbal op NPO3

23 september 2022 09:14 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP / Koen van Weel
Waar normaal gesproken Beste Zangers favoriet is op de donderdag, was dat gisteravond anders. NPO3 hield bijna 2 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd met de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland.

Die kijkers konden de avond gelijk feestelijk afsluiten: de Nederlandse heren wonnen namelijk met 0 - 2.

Polen vs. Nederland

Nederland nam het gisteravond in de vijfde speelronde van de Nations League op tegen Polen. Een belangrijke wedstrijd, zo wisten de spelers vooraf. De mannen van Louis van Gaal konden zich namelijk door te winnen verzekeren van groepswinst. De voorsprong op 'hun volgende concurrent' België bedraagt namelijk drie punten en Nederland heeft een beter doelsaldo. Uiteindelijk slaagde ze erin: Cody Gakpo en Steven Bergwijn scoorden allebei twee doelpunten.

Beste Zangers

Het muzikale programma Beste Zangers moest hierdoor wel iets inleveren. Waar namelijk vorige week nog ruim 1,1 miljoen mensen het levensverhaal van Sarita Lorena hoorden, genoten 'slechts' 988.000 kijkers van het repertoire van Ferdi Bolland. Met name Nielson sprong daar bij het Twitterende publiek bovenuit: zijn vertolking van Vienna Calling maakte indruk.

Fout Maar Goud

RTL4 kan echter beter alvast uitkijken naar een nieuwe programmering op de donderdagavond. Met slechts 485.000 kijkers voor het dit jaar debuterende programma Fout Maar Goud hebben ze namelijk geen... goud in handen. Zelfs SBS 6 had met Mr. Frank Visser Doet Uitspraak (792.000) meer succes. Iets wat ook terug te zien was in de talkshows die daarop volgden: ook Jinek (549.000) bleef achter op Vandaag Inside (573.000).

Meer over