De TV van gisteren: Bijna 2 miljoen voor verrassende Wie Is De Mol?

24 Januari 2016 07:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

De vierde aflevering van Wie Is De Mol? scoorde 1.98 miljoen kijkers en liet daarmee Weet Ik Veel? en alle andere concurrenten ver achter zich.

Deze mooie score beslechtte de 'mollenstrijd' voor de vierde week op rij in het voordeel van de NPO. Linda wist met haar kennisquiz Weet Ik Veel? ruim 1.6 miljoen te boeien. RTL revancheerde zich wederom op de late avond: met 1.86 miljoen kan niemand om All You Need Is Love heen.

Uitputtende Wie Is De Mol?

De vierde aflevering van Wie Is De Mol? bleek een veelzijdige uitputtingsslag met een schokkende ontknoping. Er werd zowel op fysiek en mentaal vlak veel gevraagd van de overgebleven kandidaten. Alleen al het peddelen met een kano zorgde voor gepijnigde gezichten, bijvoorbeeld bij Klaas van Kruistum (foto). Maar dat was pas het begin. Er moesten sprintjes getrokken worden door steengroeves waarna het tijd was raadsels op te lossen voor sleutels en de kans een steile rotswand te beklimmen. Je zou er thuis op de bank nog moe van worden.

En sommige kijkers denken óveral aanwijzingen te zien.

Andere Tijden 

Wie Is De Mol? is niet de enige show die dit jaar is verhuisd naar de zaterdagavond. Ook Andere Tijden is verschoven. Presentator Hans Goedkoop bedankte de kijkers die het geschiedenisprogramma desondanks trouw waren gebleven. Het thema bleek ook toepasselijk: de magie van de grote zaterdagavondshows van weleer. Een van de meest opmerkelijke onthullingen was het feit dat de makers van onder andere de 1-2-3 Show, de Wie-Kent-Kwis en de shows van Willem Ruys er vaak voor zorgden dat de sympathiekste kandidaten het verst kwamen en het meeste wonnen. 744.000 mensen zagen hoe onder anderen Joop van den Ende vertelde dat ook in de jaren 70 en 80 alles geoorloofd was in de strijd om de gunst van de kijker.

Er werd zelfs gesuggereerd dat de productie soms stiekem een handje meehielp. Bijvoorbeeld door de stroom eventjes uit te zetten tijdens het zenuwslopende spiraalspel.

Cojones blijft achter

Tegenover All You Need Is Love hadden de komieken van Cojones op NPO 1 weinig kans. Een vrij matige 776.000 kijkers zagen de derde aflevering waarin onder andere De Slimste Mens en de plagiaatzaak rond Jeroen van der Boom op de hak werd genomen.

Meer over