De TV van gisteren: Bijna 2 miljoen voor Acht Uur Journaal

23 juli 2016 08:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het Acht uur journaal werd vrijdag door ruim 1.9 miljoen mensen gezien. Er viel dan ook veel te melden. Van de aanslag in München tot de valpartijen in de Tour.

Het trieste nieuws van München werd rond 17.45 uur bekend. De NPO besloot de reguliere programmering niet aan te passen en zond het geplande Het gevoel van de Vierdaagse uit, goed voor 796.000 kijkers. Ook na het bulletin van acht uur, toen er een klopjacht gaande was in de Duitse stad, werd het ingeplande Sterren muziekfeest op het plein ingestart. Dat vonden veel van de 794.000 twitterende kijkers best gek. 

En sommigen hadden kritiek op de kritiek.

Hoe dan ook, na het muziekprogramma zond de NOS een korte update uit vlak voor de Avondetappe, waar een dag voor Parijs en de valpartijen van Froome, Mollema en Dumoulin ruim 831.000 mensen klaar voor zaten. Maar je kan het niet iedereen naar het zin maken.

Matige avond voor RTL 4

Op primetime kwam RTL 4 niet eens boven het half miljoen. Een zeer matig resultaat voor de grootste commerciële zender van het land. Nieuwe tijden trok 458.000 mensen terwijl de herhalingen van Alles mag op vrijdag en Playback je gek respectievelijk 471.000 en 467.000 kijkers bereikte. RTL 4 heeft duidelijk een vaste kern kijkers die ondanks de zomer, het actuele nieuws en gebrek aan originele content de zender trouw blijft. Die groep kreeg versterking van een paar honderdduizend extra kijkers toen RTL Late night een keurige 684.000 scoorde. Maar de balans in deze aflevering leek een beetje zoek, zeker toen een muziekquizje ter promotie van The next boy/girl band een groot deel van de tijd opslokte.

Te gast waren onder meer Tim Douwsma (28) en Beau van Erven Dorens (45). Zet de twee naast elkaar en er valt wel iets op.

Afbeelding

Meer over